Berätta om vad som hjälpt dig

Merparten av populärmusik handlar om kärlek och de känslor, händelser och situationer som omger kärlek. Många gånger handlar det om kärlek som gått fel eller kärlek som inte besvaras. Då får man ta del av artistens eller låtskrivarens känslor kring detta.

Detta skapar igenkänning, vilket fyller sitt syfte. När vi går igenom tuffa saker själva kan det vara en tröst att hitta någon att relatera till, som varit i samma situation.

Förvånansvärt få låtar handlar dock om vad som hjälpt en att komma igenom den svåra situationen. Igenkänning, sympati, medlidande i alla ära, men när vi går igenom någonting svårt, är det inte så att det vi verkligen behöver är någon som kan ge oss något som hjälper oss att komma igenom.

Här finns ett utrymme att fylla för musikskapare.

Enligt stegforhalsa.se så är det så vid depression att vårt prefrontala cortex attackeras där vi föreställer oss framtiden, bedömer strategier för att lösa problem och fattar beslut. Här finns en enorm möjlighet som musikskapare att komma med input. I ord och toner finns möjlighet att komma med nya tankebanor och strategier för den som befinner sig i depression. Det kanske inte är hela lösningen, men det kan säkert hjälpa en god bit på väg.