Ta hjälp med att flyttstäda replokalen

Ingår du i ett band som fått tillgång till en ny och bättre replokal? Grattis, vad kul! En jobbig sak återstår dock. Ni måste flytta ur och städa den gamla replokalen. Har ni haft den länge finns det risk för att det är ganska mycket jobb. Dels behöver ni flytta ut era saker och dels behöver ni göra en grundlig flyttstädning. Känns det som att det inte finns tid för det? Lugn, det finns hjälp att få. Här kan du läsa om hur du underlättar flytten.

Vad är flyttstädning?

Funderar du lite över vad flyttstädning egentligen innebär? Då följer här en förklaring. En flyttstädning är en riktigt grundlig städning. När vi vanligen städar våra bostäder och replokaler kanske vi dammar lite och drar över golven med dammsugaren för att sedan svabba dem. En flyttstädning är dock mycket mer grundlig än så. Under en flyttstädning ska precis allt rengöras. Det innebär att alla lister och skåp ska torkas ur och av. Golven ska rengöras noggrant och om spis, ugn samt kyl finns så ska dessa också rengöras. Att flyttstäda är med andra ord en ganska jobbig historia. Det kan också vara så att flyttstädningen av replokalen inte blir godkänd när man flyttar ut och därför måste göras om. Här kan du läsa mer om hur du städar korrekt inför flytt.

Ta hjälp av en städfirma

Känns hela saken med flyttstädning för överväldigande när allt ni vill göra är att flytta in i er nya replokal och spela musik? Då kan det vara väl värt att anlita en städfirma som sköter städningen åt er. Det finns mängder av fördelar med det. Dels slipper ni jobba själva och dels blir städningen utförd av proffs som verkligen kan sin sak. Städfirmor som utför flyttstädning brukar också lämna en garanti som innebär att de inte avslutar jobbet förrän det är klart. Det innebär att om det skulle bli klagomål på städningen så åtgärdar de problemen utan extra kostnad. Det är också viktigt att komma ihåg att man i många fall har rätt till rutavdrag när det gäller flyttstädning. På så sätt blir slutsumman för städningen inte lika hög.

Ett sätt att köpa tid och sinnesro

Många tänker att de ska göra flyttstädningen själv för att spara pengar. Det kan dock vara något av en tankevurpa. Som bekant är tid också pengar och en flyttstädning tar verkligen en hel del tid. Köper du istället hjälp med städningen får du tid över som du kan ägna åt annat, till exempel att installera dig i den nya replokalen. Du slipper också oroa dig över att göra fel och kan vara säker på att städningen blir gjord på ett korrekt sätt, något som verkligen ger sinnesro.

Musikskapande