Rätta mobiltillbehören för att skapa egna musikvideos

Drömmer du om att spela in och lägga upp din musik på YouTube? Det är ett smart och enkelt sätt att börja en musikkarriär, eller i alla fall att kunna få en inkomst på din hobby. Egentligen kräver det knappt något mer än en bra mobil för att lyckas. Med de rätta mobiltillbehören kommer du långt.

Skaffa bra skydd och laddare

För att skapa en bra musikfilm måste du hitta rätt miljö för inspelningen. Det är svårt för ett okänt band att bli virala med nya okända låtar från vardagsrummet eller källaren. Inte ens en film inifrån bilen räcker. För att lyckas måste du vara smart: skön musik, annorlunda film och en rubrik som folk faktiskt kommer att söka på. Prova att spela in filmen vid en känd plats som i fjällen, ute i skärgården eller utanför kungliga slottet. Ruiner är också säkra kort. Men för att din inspelning ska bli bra behöver du både skydda din mobil med ett riktigt bra skal och se till att mobilen verkligen alltid har ström. Du hittar snygga och tåliga mobilskal för alla modeller på https://www.teknikdelar.se/, där du också hittar laddare, airdrops och hörlurar.

Filminspelningen

För att skapa en viral film kan ni inte bara filma framifrån. Använd flera mobiler för att kunna spela in olika vinklar samtidigt. Eftersom en filminspelning är tämligen fysisk, det finns en risk att mobilen trillar i backen när någon klättar upp ett par meter för att få en bra vinkel, så är det smart att både köpa bra skal och stativ. Då repas mobilen mycket mindre och bilden blir bättre. De flesta spelar in musiken i en studio eller i hemmastudio, så ni behöver inte ta med en mikrofon till själva inspelningen. Däremot måste ni tänka på ljuset. Ta med lampor och experimentera med hur ni får till bra ljus. Det absolut bästa ljuset är faktiskt dagsljus.